Sunday, 15 December 2013

AT OPIS..CURI-CURI UPDATE

Assalamualaikum(wbt)

harap semua dalam keadaan sihat sejahtera..well today ari ahad and aku tgh bertempek with all those work yang probably xkan siap..kepala ni macam nak meletup,dgn mengantuknya,dengan mengadap pc ni..mata da naik juling!well,ade tak keje yang xperlu bersusah payah?of course la xde..so duk menunggu mana-mana anak datuk masuk meminang..ade tak??(mata berkedip-kedip)tolong lempangkan boleh tak...??

sejak ada photo grid..suke susun muke rerata..


sejak ade photo grid ni..tiap pagi sebelom g keje saya ambik gambar,pastu sy susun comey-comey..edit la!gila xedit..nak letak blog neh...pastu Mr.j pon asyik membebel..katenya aku dah takda keje selain ambik gambar,katenya lagi aku jakun dgn camera..wah,dengki lebih nampak...!

ah..aku sangat stress sangat sampikan aku xtau ape bnda yang aku tgh merapu nih..kalau aku boleh ambik masalah ni..buang jejauh..wah kan senang..bukak kepala,ambil masalah yang duk melekat,buang xpun campak ke longkang..wah ringan kepala!

by the way..tadi aku pergi kat guardian..then aku nampak perfume silky girl yang sangat the cutest..bia aku tgk die punya packaging..kotak dia cm so comel..cam bungkus nasi lemak pon ade.. 


kan cute...



kat top tu cam bumbung rumah

 bau dia manis..aku memang suke bau yang sweet and lovely..wah!and xtau nape sikap aku ni..aku suke bau something yang lovely pasal cm buat aku punye mind relax and calm...wah spiking landen u know...!!

well go to go..pasal kerja tu xsiap sendiri  kan..huh!ayuh kembali ke sekola...ayo!

snap pg td...b4 go to work..lalala..senyum..xperlu kata apa2..senyum wlau hati terluka..







Saturday, 7 December 2013

The Super Duper Delicious Melting cheese cake!

Assalamualaikum(wbt)

tora datang lagi!!hari ni saya macam biasa bersiaran dari opis..kelegaan sangat bila handphone ni benti berdering..bunyi tepon dah buat aku mual dan nak muntah...

dengan keadaan opis yang berselerak dan maha tongkak pecah,terasa macam ahhh..sangat tekanan perasaan..tapi nasib baiklah hari ni cik izura ronggeng bawak kan kek yang super duper delicious..nyummy....!!akhirnya terubat hati nan lara..

melting cheese cake...!even aku pun dah melting bila makan...emmmm....so kari so sedap!bila kek tu singah kat mulut..terasa nak simpan je..xnak telan!boleh tak macam tu..

saje nak besarkan!
 yang ni chocolate flavour,semalam makan strawberry..ade pandan!sangat delicious..
banyak cheese
chocolate..


ni yang bekas kecik...tp serously kek ni sangat sedap...and bila cube pasti nak lagi..haaa...

curi mase just untuk update pasal kek ni..kek ini di buat sendiri oleh kawan pada kawan opis aku..cik izura tuh..

oklah,rasenya masa dah menjeleskan dirinya...so nanti tunggu aku apdate next time..baiiiii...

muakkkkksss!!



Friday, 29 November 2013

inner shine prune and kisah baby husna


Assalamualaikum(wbt)

secara tibe-tibe mud i nak buat berblogging membuak-buak..apesal ni..aku memang tahap keboringan walaupon keje dah melambak-lambak bak durian runtuh...hahaha.. 
ade org tanye.."eh asal ko punye blog warna tak colourful..hitam,cam xmeriah jer.."
"eh..eh..eh..budak ni..!ni blog bukan pelangi..".tp aku xde la cakap cmtu..
"macam warna orang berkabung jer..."tambah beliu lagi..!
"amboi bang..choi!dah aku suke itam..bukan la itam legam..tp itam yang biasa-biasa..tak legam,tak pudar..just nice"
kate orang itam tu seksi..xkesh la seksi ke seksa..tp itam tu ade nilai die yang tersendiri..cube ko combine wane itam ngan memane warna..masuk jer..wah!berfalsafah pula hamba pada pagi nan damai ini...

ya tuan-tuan dan ppuan-puan yang saya kasihani sekalian...

topik hari ni buken tentang kecintaan saya pada warna itam...tp pada satu produk yang saya terai sejak last month..pertengahan bulan lepas,dan masih try sampai la ni...oklah,bersaya -saya ni macam xsebati plak ngan jiwa..izinkan "kawe" mengantikan saya dengan aku..

kulit aku ni kulit sawo matang..dan nawaitu nak pakai tu bukan sebob nak lawo ke ape ker..
idok macam itu..makan la 4 dozen pon memang xjadi izara aisha dah..tp aku ambil sebab aku nak sihat..nak kulit sihat..benda yang aku duk sebut-sebut tu adalah "inner shine prune with camu2" kate mat salleh..tp aku panggil inner shine pati prung(ganu sikit)campor camu-camu..



hok alohh..hebat bunyi...berdebang kak loh(orang kelantan je paham neh..hahhaha)





sejak makan inner shine ni..seminggu pertama tuh..senang betol gua uk uk...tak paham..?
pas minum..kadang-kadang terus berry..tp tiap hari berry..dan sungguh lancar..tgh makan nasi ker?tak kan...kalau ta..cept-cepat skroll ke bawah...

since bulan ni kerja malam...so aku beli and letak kat opis jer..sebab biasenya aku minum sebelom kul 11 atau 12 malam..biasenya sebelom tidor lah..ade jugak yang amalkan waktu pagi..depends la kan..suke aty korang la kan...ade perubahan jgk kat aku punye kulit..alhamdullilah..!nak terus perubahan sekelip mata memang tak dapat la kan..slow-slow insyallah..sebab skang da xboleh  nak guna camera 360,365 dah !skang pakai nset paling cikai..

stok da nk licin

inner shine prung with camu-camu ni mengandungi agen pencegah maltodekxtrin-sejenis serat larut yang membantu proses pencernaan..patut lah aku senang and lancar je bila nak berry...macam mane rupa maltodextrin and fungsi die??tolong ..tolong jangan tanye sebab aku tak tau kejadah benda tu..yang paling penting halal and takde pengawet tmbahan atau tolakan atau daraban mahupun bahagian...

kawan sekerja aku pun minum benda ni..first die try aku punye,aku try bagi dulu..kot-kot die xbleh nak telan ke ape..kang membazir jer..alhamdulilah boleh..wah berseri la opis ni satgi cik puan amylea..  

ok stop pasal inner shine..nak citel pasal baby lak..

kawan opis aku ni dah bersalin..die dapat baby girl..najatulhusna bin ...aku lupa name laki die..farhan xsilap...tp kiteorang panggil die baby husna..baby husna comel lote mcm aunty die yang tengah menaip ni..ahakkkks!overdose perasan pon susah..ingatkan overdose ubat je bahaya..

last week kteorang kuar bawak babyhusna..baby tu very the lasak!kteorang(aunty-aunty yang xberapa nak matang ni)bawak baby g shopping kat kl festival city..then kteorang bawak die masuk koison..pastu husna mcam happy giler tgk all those lampu yang terang..haha..she must be weird..!

dari pukul 5.30 pm kteorang kuar..sampai ke malam..meneman aunty-aunty and her mother shopping..aduh,baby..kalau besar jangan contohi kami...!mohon jangan follow k..muahaha..takde la..sebenarnya..since dah ramai kengkawan opis dah jadi isteri and mak2 orang..susah nak lepak bersama..yela dah ade suami ade anak ni lain..buka cam bujang2 dahulu kala..

baby yang setia menunggu!



aku memang amat suke baby..sangat-sangat suke!geram..nak je cubit..gigit...pastu cium jari die yang comel and kecik tuh..(nada keibuan)nak anak sendiri pun ntah bila..bile la anak raja nak datang pinang neh..dah berjanggut tunggu pon xsampai lagi..hatoiiiii...


'Erghh..lame lagi ker"




yang lucu plak..mase ow nak p makan kat mali corner..mak die kempunan nak char kuew iaw..hai kak..mengidam ker..husna nak dapat adik ker..wah2...!oh..otw nak g makan..before balik umah..aku dodoi si tecik ni.maybe dah mengantuk sgt..letih g shopping ..tambah plak badan aunty ko ni da macam tilam vono queen size..best jer die tido..ngan tangan ka dahi macam penat sesangat..huhuhu...

penat betol ngan makcik-makcik ni!!









oklah..nak chow..die da mai dah...tatatata...



Sunday, 24 November 2013

long time no c

Assalamualaikum(wbt)

kata mat salleh,long time no c..kata aku pulak..gua keje non stop dah macam bangla sapu sampah..sapu sampah pon tade la melampau macam ni..ni dah tahap best staff of de year dah ni!silap-silap hari bulan dapat hadiah cuti sebulan dengan gaji..tido puas-puas.wah mcam best jer,macam best jer..ko ingat ko bersalin ke nak cuti bergaji sampai berbulan-bulan!chantek sikit...


dah sebulan masuk malam,ase rindu kat cahaya matahari menyinari..menusuk ke jantung ku..bila kerja malam ni,terasa macam letih tu lebih sikit...(padahal keje siang pon same gak)nak-nak time payday..allahuakbar lah jawabnye..dah lame x berblogging kan diri ni..rase rindu pon ade jgk!tp rase malas menaip pon ade gak..no wonder ko punye followers ade bape kerat je kan..ha,malas lagi kau..


banyaknya terjadi sepanjang bulan ni..sedih happy,sakit hati..sakit semua lah..macam-macam ade..

tiap kali nak story..dah taip.masuk draft..entah mengapa...kali ko coba...membohong hati ku ini....!!
rase macam bila dah menaip,nak publish,mesti ade kureng samting!xtau la garam ke gula ke yang kurang,tp yang pasti xcukup kick..yang nak kene kick ade..yang xcukup kick tu tak tau lah tang mane kan..ayat pon xtersusun bersepai(bersepai??)entah ke mana..macam sesat jalan.dah ade kat kota bharu g pulak ke pasir mas,pastu nak pulak ke kok lanas..ke jadah pung pang..alih2 dah sampai batu caves..lebih kurang cam gitu ar kn...

nak jadi srip writter jauh sekali..penulis novel memang tak la kan...dah best2 menaip,budak muncet i da datang nak balik umah...eh!nak hantar balik umah la...silap sudah..kata orang,menulis tanpa ade gambar..bosan,bosan katanya..so i tinggalkan u guys dengan keindahan..


Monday, 4 November 2013

"lebih baik di sakiti dengan kejujuran dari bahagia dengan pembohongan"

Assalamualaikum(wbt)

my first entry for november..bukan xmahu membloging kan diri tp busy mengerjakan diri..eh,busy kerja..biasa la kan kuli je..kalau pangkat bos2 i trus keje dr rumah..goyang2 kaki..cewah,besar betul ompian tu,sebesar tuannya...

sambil-sambil duk usha Mr.google nih,tertarik pulak dekat sepotong ayat ni,

"lebih baik di sakiti dengan kejujuran dari bahagia dengan pembohongan"

jujur itu pilihan,tp jujur tu menyelamatkan kita untuk sekejap jer..aku lagi rela disakiti dengan kejujuran dari bahagia dengan dusta..sebab lame-lame pembohongan tu akan pecah jugak,macam gunung berapi,pendan dan luah...akkhirnya menyakiti...

aku rela sakit dengan kejujuran..at least aku sedar dan tah diri aku tidak diperbodohkan,aku xmahu digelak dari belakang..aku xmahu ambik kesempatan dengan kelurusan aku..ia mcm nanah,sakit,bila keluar lega..atau macam gigi berlubang,cabut jer lega..xde sakit lagi..ok ape yang tengah aku mengarut ni!

sometimes penipuan tuk untuk menyelamatkan,sometimes penipuan tu demi menjaga hati..tp aku xboleh terima bila menipu untuk melepaskan diri atau menipu untuk menunding jari ke arah yang tak salah..perasaan sakit tu aku penah rase,.,dan hari ni entry bertulis je ok..tau agak boring,tp rase mcm nak lepaskan ape yang terbuku di dada...





Sunday, 25 August 2013

tips kurus..jom!

Assalamualikum..(wbt)

"kalau aku kurus....."
"kalau aku kurus..uwoooooo"

part rappers

"aku nak bdn berubah..alangkah indah kalau dah xgemuk"
"pakai saiz l bkn xxl,makan xcontrol..minum xkesah"
"bil api air..mak aku bayar"
"tulis cek selamba..tp cek cek tendang"
"masuk dlm bank semua melopong"
"dalam badan banyak lemak 00000000"

sorry..sorry merosakkan lagu org..saje jer..nak test kut2 aku ni dilahirkan tuk jadi pengubah lagu...atapun perosak lagu profesional....ha,rase2nye..pengubah lagu tu macam tak lah kot...!

okey..rasenya bagi org-org yang saiz xxl macam aku ni..agak2 dah berapa produk yang korang cube...mcm aku sendiri..memang susah sgt2 nak follow rules..ya allah... bermacam cara..toksah cakap lah..boleh dikatakan produk kurus tu dah bersusun kat ceruk dinding..dah macam perhiasan..kata kakak aku...

kalau aku nak cakap satu-satu memang xhabislah..herbalife,sdii..mcm2..pil tu lah..pil ni lah..each time aku tgk iklan...aku mulalah nak mentry depa..tp tu hangat2 taik mengkarung jer..besemangat lah sekejap kirenya..untuk 2 minggu petama memang terkinja2 aku makan ubat tuh...yang aku cerita skang ni..untuk dua minggu pertama je ye..lepas tu..ubat ke mana..aku ke mana...



















biasanya dalam iklan mcm ni lah depa tunjuk.....dorang tempek gambar gemok dan gambar yang dah kurus...pastu korang dapat lah tgk perbedaanya..ha..terkinja2 lah nak try kan???

aku dulu pernah gak try kapsul..pecah lemak katenya..kononnye time tu..:erghh..i xsuke nak minum2 ni..leceh gitewh..makan kapsul oklah"tp..aku makan dua biji jer..yg selebihnya tu..ade kat umah...aku ltak dalam pasu..buat hiasan sikit..bg ade colourful kat situ..























ubat-ubant kapsul ni bagus...sebab kalau dah xmakan tu..kalau ade lebih la kan...kite boleh buat perhiasan dan macam2 lagi lah..contohnya lakan...
























kalau ade pasu2 bunga kosong tu..elok sgtlah tu..dari mebazir..so ade la nampak meriah sikit kaler die...

ni ade satu lagi ni...selain dari ubat-ubatan nak kuruskan perot ni...ade juga mesin2 yang memecahkan lemak..ha,jgn xtau ..aku pon pernah jgk belinye..























tapi massage belt atau lebih mesra disapa sebagai alat getar2 oleh kakak aku..ini kerana fungsinya yg unik..tekan saja punatnye..mesin ni akan bergetar dengan riang sekali..sebelum tu..jgn luoa pasang plug..yang wireless belum lagi aku beli ..mungkin tidak akan beli..aku suke menatang ni kerana..walaupun langsung tak memecahkan lemak seperti yang hebat diperkatakan oleh sales girl tu...tp bila aku sakit sengugut..ia sangat membantu..




































hah..kalau yang main set2 ni penat sikit..satu dah beratus..belom masuk kopi bakar lemak..losyen kempis perut..belum masuk tu ini...yang ni..letih sikit...memang lari bajet lah..sebulan tu habis duit beli mende ni jek..

ade jugak try2 follow menu diet yang kengkawan syor.tp tekak ni..tekak melayu(alasan)kalau xmakan nasi satu hari memang xsah la..rasenya..mcm something wrong in somewhere lah!makan xlena,tido xbsah..kencing xbasuh...











sebenar-benar..semua produk tu ade kesan die yang tersendirilah...menjadi atau tidak ti depends pada diri sendirilah..nak seribu daya..xnak..seribu alasan..betul tak??kurus tu bukan untuk cantik sahaja..tp tuk menjaga kesihatan...paling penting bagi aku disiplin..kalo ko beli ubat harga pat lima nam ribu skalipun kalau xde disiplin,and xikut rules..takde guna jugak..baik campak ke laut bagi ikan yu makan..wah,over giler aku cakap..sebenarnya cakap dekat diri sendiri jgk..!

babababaiiiiii...

Saturday, 10 August 2013

KERJA..AND RAYA....

Assalamualaikum (wbt)....

beraya sakan nampak cik kak ngan cik abang...!hampir aja gua dilupain...kok gituh...!masa gua dilupain terus...jangan risau..ni still blog aku...korang xsalah bukak..memang betul..saje jer nak practice cakap indon..mane tau la kan..kot2 dapat jumpe pasha ungu ke..randy pangalili pangalila ker...so xsia2 lah usaha aku selama nih...btw,sejak bila aku suka randy pangalila??errr....ok abaikan yang tu...

semua update pasal sambutan raya kan..waduh meriah giler ah..jeles ah... jeles aku xdapat balik tahu tak...geram nihhhh..ala over plak die nih kan..da keje tu buat la cara keje kan...!komitment..itu yang saya ingin tekankan di sini...and ikut ape yang dah di jadualkan..ikot turn..tak boleh main belah je sesuke hati..sesedap rase..kite kene pikir jugak orang lain kan..sbb taun lepas pun aku dah balik..so taun ni..aku dapat cuti fasa kedua...well,mcm ni lah kalau dah jadi kuli...ape2 pun bersyukur...alhamdulilah....

semua kengkawan and sepupu sepapat sepapan..seiring dan sejalan pakat duk tnye..balik x?balik x?
terutama mak and abah...aduh,terasa kesayuan menyental dan menyucuk ke pangkal rahim hati!
**duhai bonda...duhai ayahnda....dengarlah rayuan anaknda yang jauh di mata**(kawan aku bukak lagu nih)
nak aje aku tumbok muke die...time aku ngah bercakap ngan mak malam raya dan2 tu jgk die nak bukak lagu tu...aduh,saje jer...memang nak makan lesung batu budak nih....lagipun dah lame aku xmasak lesung batu asam pedas...!

dan hakikatnye..walau aku aku berlagak mcm xde pape...tp dalam hati hakikatnye..memang banjir..!!


















dan di pagi raya..dengan kerja dan report yang mcm gunung everest aku ngan kawan aku teruskan jugak..sambil dengar takbir raya,,kawan aku yg jantan tu pun merah muke tahan sedih..aku yang pompuan ni lagi lah...dahla keje berdua..aku tgk ko..ko tgk aku..aku dengar lagu !malam raya memang xbleh blah...kat lua opis,mcm bunyi mercun..meriam...memang terkenang kampong halaman lah....






















well inilah dugaan sebagai anak perantau...anak perantau?hentam jelah kan...

dan sebelum mood nak menaip tu terbang dan lesap ..baiklah,aku dgn ini..nak membuat ucapan raya 360 patah perkataan...

pada abah and ma...

hari tu dah mintap maaf,tp hari ni nak mintak maap lagi....and nak ucap selamat hari raya..maaf zahir batin,halal makan minum...maaf kalo ade terkecik ati..tersentap ngan sikap nak dara u yang ..nak kata cantik tu xlah..comel pun tak..tp cute tu ade la kan..uhuk2..terbatuk pulak..entah sape2 je yang puji!!maaf xdapat balik and meraiakan bersama....insyallah thn depan,andai umur panjang...

dear frens...

wei,korang dah beraya sakan..korang luoe aku..korang tunggu taun depan tau!!
ape2 pun..selamat hari raya..maaf xg raya...tau kan...busy2..tinggal dua ketol je kot...!

dear kawan skolah..

selamat hari raya...maaf zahir batin..long time ni see..heard2 someone is getting marry..wah2...not bad lah!!caya lah bro....andai ade silap mase skolah dulu..terpaw pensel 2B..tercuri pemadan..ter"meniru "mase exam..halal kan je lah ye..barang yg lame usah dikenang...beli je baru..kamdar..memang berbaloi !!

dan tak lupa pada arwah nenek dan arwah atok...ketiadaan kalian memang terasa...memang menagis bile terkenang...teringin sgt nak buat ketupat palas..walaupon aku punye sgt buruk rupa...itu moment plg indah..thn lepas..kite same2 buat ketupat...still bagi duit raya even aku dah kerja....21 years with u...bukan sekejap..ketiadaan tu...cukup terasa...honestly,masih tak percaya nenek dah takde..miss everything about nenek....!al fatihah..semoga arwah damai di sana...

to beloved...

if u read this...thanks,la sbb buat saya happy..memang la xsama dgn suasana kampung..tp terharu maru jugak bila awk buat saya rase saya ade segalanya kat sini...family awk pon awk bg pinjam..huhu..buat kuih wif your sis...thanks sgt yer .....btw,sya nak gtau something..tp segan ar....







**syang sayang gak,duit raya saya belom dapat lg**



Tuesday, 16 July 2013

eh kau dah kenapa!

Assalamualaikum wbt...

dalam keadaan hidong yang tersumbat..bukan tersumbat dipenuhi najis2 hidung tp tersumbat dek selsema..aku gagahi jua tangan tuk menaip sebuah entry..sbb menaip xguna hidong,guna jari jemari..dah 4 hari..since balik dr kampung halaman nan indah..aku dijangkiti selsema..bukan burung..tp selsema sahaja..no bird2...dalam keadaan mcm ni...makan pon xde feeling sbb xde bau-bauan yang boleh menaikan keghairahan si perut yang buntal..so bila sahur or buke puase..aku sumbat je dlm mulut...hanya ade rase tp xde bau...janji kenyang !

saat ni tgh tgk citer korean naughty kiss..agaknye ini kali ke brape puluh aku tgk..aku pun xpasti...!aku suke criter ni sbb si heroin oh ha ni,xputus asa tambat hati si hero-baek seung jo..walaupon si laki dah kate mcm2 kat die..tp die stay suke laki tu dr die dkolah sampailah habis skolah...kononnye menjadi secret admire lah katenya..bile tgk citer ni..automatic teringat plak zaman2 kanak ribena dulu..mase mule-mule nak up!pernah lah tertangkap cintan dgn plajar senior..memang tahap suke gila kari babas lah..walaupon time tu budak lagi...exam bahasa melayu pon xboleh jawab..tp ade hati kat abg senior...and dlm citer ni..even si hero mule-mule xnak..akhirnya die sedar gak pompuan tu yang die cinta...kind of..kekurangan pompuan tu jadi kesempurnaan buat si lelaki..ecece..kejiwangan kebekaratan...


amaran yang agak keras!!

entry kali membolehkan anda merasa loya-loya dan ingin muntah..so sila sediakan baldi dan peralatan yang sesuai

setiap org ade masalah cinta..kalau xde tu...aku berikan tepukan dan pujian yang seganas-ganasnya buat org tu!kate org..sedangkan lidah lagi tergigit..inikan pula ayam goreng..buat hal lah puase2 ni !dlm sesebuah perhubungan tu..gaduh,selisih paham..selisih kat jalan..semua tu kite xdapat lari..sebab hati org xsama..pendapat pun xsama..bile bercanggah..mula la nak break kete,break moto..nak putus..(bukan break ngan putus tu same ke)...

aku pun sama..aku xcakap sape2...terkadang kite hanyut dgn satu perkataan iaitu cinta...kadang2 kite ntingkan ia dr segalanya...betul x?aku rase ade org mcm ni..sbb aku pun pernah...xingin rasenya mengulangi kebodohan same...tp bila hati dan berkata..sukarnya nak menepis!

masalah yang aku hadapi..xperlulah aku ceritakan di sini...cuma..sejak akhir2 ni...rasenya aku cube belajar erti kesabaran dan redha..dua perkataan yang tak sama tp maknanya hampir serupa...kesabaran..kesabaran nak menangani dua insan yang cukup xsuke perhubungan aku dan si dia..aku yang panas baran ni..belajar erti sabar and mengalah..walaupun aku bukan si pesalah!kesabaran tu buat aku xcam dulu..and redha..redha buat aku berfikir bahawa..Allah(swt) adalah pengatur hidup yang terbaik..kerna setiap dari aturannya adalah kerana sesuatu..setiap kejadiannya mempunyai sebab tersendiri...redha bila ape yang kite mahukan..kite xdapat..kadang-kadang ape yang kite nak xsemestinya kita dapat...dan mungkin lelaki sebaik si dia..bukan ditakdirkan untuk aku..wallahualam...!

ok..stop ngan sad scene....nothing yang patut di pikirkan dan membuatkan aku berfikir benda2 yang tidak perlu tuk diingati...


berbalik plak pada story "bikin gua hot"

kalau aku kate bodoh kang marah..tp bila perangai ko mcm org xcukup sifat..mcm mane pulak?

eish knape angin pagi2 buta ni....

yela mane tak angin bila kalau korang cakap dgn elok tp dibalas dgn perkataan and ayat paling ...tahap bodoh nak mampos!

kind of  aku beri bunga ros ko bagi bunga taik ayam..kalau bunga taik ayam xpe..ni ko bagi taik ayam kat aku...adoyai...ko ni manusia ke ayam...ha..marahla ni...adoi dala bulan puasa,saje nak bg aku dosa free kan...

bila ko angkat tepon tp si pemanggil dgn nada gedik bapok die tu bleh cakap,,ala xde org lain ke..bosan lah..ape ke bangang sgt betina ni.. adui..ko ni ambik spm kat sini ke kat ceruk mane..ntah2 ko xtau spm tu ape...hai budak ni..baru keje kejap dah demand giler..adu aku xingin lah nak tgk muke ko yang duk tempek bedak selori pasir tu....!ha..kang aku da termengata....aku ni bkn org ynag suke cari gaduh..tp aku xde lah sebangang die..kalau org dah cakap elok..so eloklah sikit bahasa tu..nak cakap dengki kat aku...nak dengki ape bnde..muke  bkn chantek,bkn kaya..kayap je ade..

di sini..aku nak tegaskan..bahasa tu melambang kan peribadi..kalau bangang bahasa kau..maka xdisangkal lagi kau pun dua kali lima.....kami kat malaysia ni..berbudi bahasa..so gamaknya budak ni bukan org malaysia lah agaknye..

sekian..dgn hati yang panas..grrrr