Thursday, 30 May 2013

bunga 3d yg xverapa nak 3d....

Assalamualaikum(wbt)

ahhh....eh asal pulak "ahh"...adu..mlm2 jumaat ni jgn cari pasal lah.. !"ahh" tu nak mengekspresikan aku punya kehappyian sbb dapat gak updated blog tuk kesekian kalinya...haaa,nampak tak ayat tu..nampak tak?ayat tu mcm nak bgtau gua nih ibaratnya..busy la..kirenya org pntg kat company..ha,nampak tak permainan dia kat situ..?

bukak je blog..tgk ramai pulak yang update..apa lagi...makanya...hati ni pun meronta-ronta and terkinja-kinja nak update jugak...so xdapat menahan gelora yg membadai...gua pun start la menaip...

camni auwww..hari tu kan...itew kan..(nada manja nak mampus)errrr...agak tidak kene gayanya...
hari tu kan...kite tgk la tutorial nak buat bunga yg nak tempek2 kat baju tuh..ohh...namenya flower 3d kut...
entah ape-ape je la name die...tak kisahlah kan...aku suke sgt kalo baju aku dihiasi bunga-bunga tu.... chantek wooo...i laike....!

so...i setat la search kat youtiub cara nak wat 3d flower tuh...ok bila dah rase aku terlebih mahir jer..mintak plak En j temankan aku beli kain..time tu jugak..itulah aku..kalau tak dapat time tu..aku tak lena tidur dah der...so aku pon pg la kat nagoya bli kain chiffon...sbb aku puny baju warna silver..so aku pon bli kain warna same..tp lebih gelap dr baju aku...

so aku ade..jarum jahit sbb aku jahit guna tgn..bkn kaki..eh..bkn mesin...!then ade benang...ade pembaris ade jarum peniti and aku beli manik tok ltak tengah bunga tu ...


aku xrotate...agak bangang sedikit



















susa nak potong...first trial...huh..agak susah



















ok bile aku dah setat..malas pulak nak hambek gambar..fokus..!!bukan malas sbnarnya...

ok kot tuk beginner cam aku neh...(ayat nak sedapkan aty)




























biasala kan first trial..ade yg terlebih besar..ade yg tlampau kecil..ade yg sengget..hahahha..mcm2 hal..!
bila buat mende alah ni..tetibe trase diri ni so...woman!how to describe..sbb aku sblum ni mane lah nak buat bnde cam gini..stakat jahit suar koyak tu penahla..

dah siap 5 ketul...
























5 ketul..aku hambek mase smpi 2 jam..kalau seploh bunga lagi..aku xtau kul bape nak siap..hahahah..
tp puas hati..rase cm nak buat lagi..practice make perfect okey...!!to sister...how dare u said i buat kemetot2 kan...

pape pun t aku dah jahit tempek kat baju..aku updated lagi..sbb bunga semua dah siap..just tunggu baju siap..baju in the making..lagi seminggu siap sbb die ckp bnyak tempahan..so kesabaran amat diperlukan disini


anyway sorry for the gambar yg xberapa nak cantik tuh..i bkn enpon biase jer...(cap itik)




owner nak interprame





















till next time...


~as~

Saturday, 18 May 2013

entry xde tajuk..yg sesuai..errr!

Assalamualaikum.....(wbt)

hello ledis and jentelmen...hau your day.....?sememangnya bakat tuk merosakkan bahasa mat salleh telah dianugerahkan untuk aku....ok tak payah tanye,hari ni aku masih bersiaran dari opis tercinta..opisku rumahku..lebih kurang gitulah moto opis ni!!lame giler siut x update..adu mesti rami gilos duk tanye-tanye bila as nak update..ade tak yg nangis smpi guling-guling..hentak-hentak kaki sbb aku da lame tak update???
melampau tak??ok kalau ade yg nam muntah hijau ke kuning ke...tlg pergi muntah sekarang..

kauorang tahu tak...satu tabiat aku bile aku menaip sesebuah entry...aku akan taip isinye dulu baru aku pikirkan taju yang paling sesuai..paling top,paling gempak....and...err,tetap xde org nak bace!!korang pon same gak ker....samekan???aku bab nak memberi tajuk entry ni memang fail sikit...sbb mase spm dulu xde plak ambik subjek "memberi tajuk entry yang ......baeeek punyer"    bkn ape...aku xmau la nanti....tajuk entry "hobi saya" tp isi kandungannye ...hobi aku,anak buah aku,hobi atuk aku..pak lang,mak lang..tu blum masuk tok ngah and anak2 die tujuh org...!memang sampi seminggu korang xhabes bace...

ok nak tnye makngah2,pak lang2 sume....korang pena bedepan tak ngan manusia yang buat salah and xmahu mengaku salah die.....and(ade lagi wei)sometimes die buat bodoh and....mcm...oh,i ade buat salah ker?hallo...wakde fish kek la lu....!! ape ke susah sangat hang nak mengaku hang salah kalau hang dah buat salah...wei,asal berbelit giler ayat aku nih....(bm ko dpat ape..failed eh?)i tell u..people out there..xkan mengaku salah untuk satu benda jer...nak tau ape...??bile korang duk reramai pastu ade bau kentut yang baunye memang power giler ah....ala telur tembelang gituh and boleh buat pohon2 kat situ layu!!perghh..sape nak ngaku derr..nak2 time tu "crush" ade skali situ...memang tak lah!silap2 si tuan kentut buat2 tutup hidung..ceh padahal dah tau diri sendiri yang buat onar!hahahah....


accident yang buat aku hilang mood di hari nan indah....

1)dah buang silalah flush....!baeeekkkk...punye!

yang ni selalu terjadi kat tandas2 awan..pam2 minyak and seangkatan dgn dorang..malahan tandas yang kite bayar 20sen sekali masuk tu pun ade gak...(hoi bagi baliik 2o sen aku...)insident yang xkan aku lupakan dalam idup aku-terjadi kat semua pam minyak &*&^%$$,mase tu tunggu hencik j isi minyak..tetibe perut ku menangis..diselang seli dgn bunyi kentut yang berirama lagu dangdut inul ..oh,ni tak lain tak bukan,mau biraklah ni..lalu aku pon berlari2 anak ke tandas..bkn ape takut tercicir kat kaki lima situ..dalam tu ade 3 bilik air..1 kosong bilik 2 and 3 ade urang!aku pon terus masuk..penutup mangkuk tu tertutp..so aku cepat2 bukak..sekali jeng2!!!!lahanat betui sape punye keje lah ni....cair dohh...baeekk punye!!memang tak makan seminggu..smpi skang aku xlupe!!sibai betul..so,para2 pengguna tandas sekalian(termasuk gua)...sila flash balik sisa kumbahan yang anda buang...mau pitam saya melihatnye..muntah hijau tahi gajah saya dibuatnye...sape yang anda harapkan tuk flush "emas" anda...tak kan taik tu nak panggil tuan die balik??
















2)dah melantak sila buang .....................

ha..ni lagi satu..tadi berak sekarang makan....gua ni da la pencinta alam sekitar you know....!!jgn buat guwa marah buleh tak....aku jadik heran..kat memane jer...kemain lagik tong sampah..warne warni..satu tuk plastik,satu tuk kaca,satu tuk kertas... pasni ape?satu tuk tulang ikan,satu tuk tulang ayam..satu tuk tulang ikan bilis..satu tuk air sirap..satu tuk air bandung..hei...tong sampah jer banyak...tp buang kelain jgk...ni buat guwa bgang...asal emo melampau ni.."adu tak inginla saya menaiki kereta yang kotor seperti ini.."kate rossa dlm iklan kat redio tuh...





















senang citer..ape yg aku nak sampikan ni...kalau dah buat something..tlg bertangggung jawab untuk kesannye..bak kata pepatung...pandai makan pandai simpan..or pandai kencing pandai la flash..takkan aku nak flash kan...!!ape-ape pun...renung2kan dan fikirkan2...

thanks,
as