Wednesday, 13 July 2016

resepi Quaker oat sedap!

Assalamualaikum semua..

Susah  betul nak diet..betul tak?bila aje nak start diet disogok pulak dengan makanan yg sedap Dan kolestrol tinggi..KFC la ..MCD la..pizza la! Sungguh diri ini tak kuad menghadapi dugaan..planning nk diet tu bermula Dr beberapa  tahun yang lepas..tp biasala bila jmpe makanan sedap lepas esok,esok...Dan akhirnya 2016!

Oleh sebab sy pon menghadapi masalah gastrik melampau smpi warded..mmg asyik lapar and rase pedih perut,sebu dan macam2 lagi lah...doc pon Ade syorkan makan makanan yg sihat..ambik sayur,Buah kurangkan oily food!bersantan Dan seangkatan dengannya!
Kalau mkn oat lagi bagus..

So sy gigih la pergi cari oat!quaker oat yg plastik merah tu..yg original punya..tapi when it comes about oat ni.. Satu jer masalah dia kat sini..rasa dia!entahla ramai mana org kat mesia ni  boleh mkn oat mcm makan feveret food dia...mcm mkn KFC..mungkin! Hadapi masalah yg sama kan?nah!ni mass dia sy bertukar jadi anak didik chef wan...

Terus ke resepi OK!!

Bahan2

Quaker oat(4 sudu)
Susu Segar(me use hl kotak hijo)
Ape2 Buah yg korang Ade DLM peti ais(me use kurma,anggur and banana)

Masukkan 4 sudu oat td dlm periuk/kuali jgn tempurung sudah!




Sambil tggu oat masak jgn goyang kaki jer!potong buah2 yg Ade kat peti tu..sauk sekli kurma balance pose haritu







Ttp api..masuk dalam pinggan..sejuk sikit Baru tabur Buah ..segar2 barulah fresh Katanya..







Dah siap maka boleh on tibi Dan makanan dengan jayanya!Dan amalkan selalu..makanan dlu ya!




No comments:

Post a Comment